O meni

Ja sam Lea i radim u Centru za rehabilitaciju Silver u programu terapije Ayres senzorne integracije uz terapijskog psa.

Završila sam srednju školu za fiziterapeutskog tehničara u Šibeniku i studij radne terapije na Zdravstvenom Veleučilištu u Zagrebu. Spletom okolnosti ostala sam u Zagrebu iako je srce dijelom i dalje uz šum mora.

Sudjelovala sam na različitim radionicama i edukacijama, ali zadržala bih se na tri koje su meni osobno najdraže, a to su:

  • Komunikacija izmjenom slika (PECS)
  • Tečaj za Ayres terapiju senzorne integracije ( ASI®)
  • Stručna podrška u ranoj razvojnoj dobi (praktičar rane intervencije). 

Stažirala sam u Domu za starije i nemoćne osobe “Park” i u Specijalnoj bolnici za zaštitu djece sa neurorazvojnim i motoričkim smetnjama Goljak, a početna iskustva stjecala sam u OŠ „Vodice“. Sada već nekoliko godina radim u Centru za rehabilitaciju “Silver”.

Vodim i pišem ovaj blog s ciljem educiranja o radnoj terapiji, gdje mi kao radni terapeuti možemo raditi, na koji način radimo. Naša struka je napredovala u Hrvatskoj, no još uvijek nije prepoznata kao i u drugim zemljama gdje je čak proglašavana i za najbolje zanimanje godine.

Kako je rad sa djecom moja ljubav, najviše pišem o radu sa djecom na način da i laici mogu razumiju tekst tako da kraju čitanja teksta nitko nema upitnike iznad glave. Na internetu danas možemo naći različite zanimljive igre, no želim približiti sve na puno dublji način, odnosno iz perspektive radnih terapeuta. Želim ukazati kako igra nije samo igra, već puno više. Tijekom igre sa djecom radni terapeuti cijelo vrijeme vrte kotačiće u glavi misleći na vještine na koje djeluje tijekom aktivnosti, na individualni cilj djeteta, na to kako oblikovati aktivnost i/ili okolinu kako bi dobili najbolji odgovor djeteta.

Volim svoj posao i tim s kojim radim. Uz djecu ostaješ dijete. Posebno me veseli pratiti proces kako djeca napreduju, kako se stvara topao odnos sa povjerenjem na relaciji roditelji, dijete i terapeut. 

U slobodno vrijeme volim šetnje prirodom, druženja sa prijateljima, maženje sa svojim zekom Paškom koji za mene ima terapijsko djelovanje, ples, putovanja,…Volim uživati u malim stvarima i u svakom danu tražim i radim nešto što me veseli, pa makar za to izdvojila pet minuta ☺

Na kraju se želim posebno zahvaliti svom mužu koji mi je velika podrška u svemu, pa tako i u pisanju bloga. Kako je u IT sektoru, sudjeluje u izradi ovog bloga jednako kao i ja, ako ne i više jer me stalno potiče na daljnje pisanje i održavanje.