Radna terapija u pedijatriji RT aktivnosti u pedijatriji

Ljetne radosti uz vodene igre

Lea B.P.
Napisao Lea B.P.

Ljeto nam se vratilo! Vrućine su, djeci treba osvježenje kao i vama. No, nažalost nemamo svi mogućnost odlaska na more. Motivirana tom činjenicom malo sam istražila koje bi smislene aktivnosti roditelji mogli provoditi sa svojom djecom, a da je uključeno i osvježenje. Dolje se u tekstu nalaze aktivnosti za ljetne radosti uz vodene igre 🙂

Aktivnosti možete birati prema interesima i dobi djeteta.

      1.Nacrtaj i briši! – Ako imate ploču za crtanje ili pločnik u vrtu ili ispred zgrade vi i dijete možete tematski nacrtati neki crtež (npr. more ili ribe). Zatim napunite vodene pištolje vodom i natjecanje kreće!  Tko prije izbriše nacrtanu sliku pištoljem za vodu je pobjedio!

      2. Graničari –  Graničari sa loptom nisu zanimljivi kada su tu graničari vodenim balonima! Ako ne želite balone, možete mokrim spužvama. Namočite spužve i neka zabava krene!

      3. Pecanje –  Ribice možete napraviti od stiropora i na njih staviti spajalicu. Štap za pecanje možete napraviti od neke grane koju nađete u prirodi i sa koncem ili tankim užetom koji će na vrhu imati zavezan manji kamenčić sa malenim zaljepljenim magnetićem koji će se uhvatiti na spajalicu. Ribice ubacite u bazenčić te možete zajedno uživati u čarima pecanja 🙂

      4. Skok u krug –  Ako imate veliki bazen tada možete kao metu za uskakivanje staviti kolut za plivanje te dijete mora uskočiti kroz njega.

5. Golman – Isto tako u velikom bazenu dijete može biti golman. Bacate mu loptu u bazen, a on mora uskočiti u bazen i obraniti da lopta ne uđe u gol u bazenu.

      6. Odbojka – U velikom bazenu samo vam treba balon 🙂

      7. Vodena pinjata – Zavežite vodeni balon na konop tako da balon visi kao pinjata. Dijete mora probiti pinjatu reketom ili baseball palicom. Ako imate veliki bazen iznad njega postavite pinjate od vodenih balona . Dijete neka stoji na dječjoj dasci za surfanje te mora održavati ravnotežu dok puca balone.

      8. Vodena utrka – Za ovu aktivnost trebaju vam 2 velike zdjele i 2 plastične čaše kao i 2 vrča vode.  Također vam treba jedna duža mokra površina koju možete napraviti od prozirnog stoljnjaka. Taj stoljnjak stavite na tlo i bacite malo vode na njega tako da se pri prelasku treba održati ravnoteža. Na jednom dijelu puta stavite 2 vrča i 2 plastične čaše, a na drugom dijelu 2 veće zdjele. Potrebno je uliti vodu u čašu, prenositi preko postavljenog puta i uliti u zdjelu i tako sve dok ne prelijete svu vodu iz vrča. Pobjednik je onaj koji to postigne prvi, ali pod uvjetom da ima više prenešene vode od jednog dijela puta do drugog.

      9. Pucanje u metu – Na vrh role od papira stavite balone i dijete mora sa pištoljem na vodu gađati balon i maknuti ga sa role.

     10. Pikado – Napunite vodene balone i zalijepite na zid ili neku drugu okomitu površinu. Sa strelicama od pikada gađajte vodene balone:)

 

Izvor slike:

  1. https://www.care.com/c/stories/6348/dog-vision-fun-facts-are-mutts-myopic-and-o/
  2. http://www.kidspot.com.au/things-to-do/activities/water-balloon-pinata
  3. https://www.brit.co/red-white-blue-4th-of-july-party-ideas/

Ostavite komentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.